3400 Mezőkövesd
Kertész út 8.
06/49/500-233
info@jacsokft.hu

 


Uniós támogatásból finanszírozott géppark bővítés.

   Termelési kapacitásbővítés a Jacsó Kft.-nél.

   A Jacsó Ipari és Kereskedelmi Kft. mezőkövesdi telephelyén 4 új berendezést vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert közel 91 millió forintos támogatás segítségével.
  A társaság 2000-ben alakult Mezőkövesden, magyar magánszemélyek családi vállalkozásaként, ahol jelenleg két egymás melletti telephelyen fémmegmunkálás sorozatgyártás mellett, egyedi szerszámokat is gyárt.
  A fejlesztés célja a technológiai korszerűsítése, a versenyképesség javítása és a nagyobb hozzáadott érték tartalmú termékek gyártása. A beszerzett berendezések segítségével magasabb minőséget ért el, növelve versenyképességét a piacon.
  A jelenlegi fejlesztés során az alábbi 4 új gépet helyezte üzembe a társaság:

 • 1 db WJ1530-2Z- Smart Jet II-S vízsugaras vágógépet
 • 1 db Hermle C400 basic Megmunkáló központot
 • 1 db Behringer HCS 90 E keményfém körfűrészt
 • 1 db Behringer HBE 411A Dynamic szalagfűrészgépet

 •   A gépeket azonnal hasznosításba vette, a fejlesztés befejezését követően, így azonnal integrálódott a társaság napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik az eszközök működtetéséhez, valamint a közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához. A fejlesztés hatásaként árbevétel növekedést, energia megtakarítást vár el, valamint a termelési volumen növekedését. A számítógépes irányításnak köszönhetően az emberi hiba-tényező csökken, így a selejtek száma is, mely hatékonyabb alapanyag felhasználás mellett a költségeket is csökkenti.

    A megvásárolt eszközök a korszerű technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 90,8 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

  További információ kérhető:
  Jacsó Péterné
  (49) 500-233    info@jacsokft.hu

  A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1- 15-2015- 00323
  Befejezés időpontja: 2016.08.01; Támogatás aránya: 50 %